Tuesday 5 October 2010

Euro Truck Simulator

Играчите одбираат својата почетна земја, од Австрија, Белгија, Чешка, Франција, Германија, Италија, Холандија, Полска, Португалија, Шпанија, Швајцарија и Велика Британија (v1.2 и v1.3 само). Тогаш играчите избираат нивните прв камион со буџет од 100.000 €.
По ова, играчите можат да почне да работи од разни фиктивни фирми и испорачување на стока со различни градови во нивната почетна земја за да заработат пари. Овие пари, тогаш може да се потроши на нова камион, подобрување на постојната камион, проширување на бизнисот во други земји и добивање дозвола да се вози flammables и хемикалии.

Monday 4 October 2010

Lego

Лего (трговски марки во метрополи како ЛЕГО) е линија на градежни играчки произведени од страна на Лего Group, приватна компанија со седиште во Билунд, Данска. водечки производ на компанијата, лего, се состои од испреплетени шарени пластични тули и придружниот спектар на брзини, minifigures и разни други делови. Лего коцки можат да се склопуваат и се поврзани на многу начини, за изградба на такви предмети како автомобили, згради, па дури и работат роботи. Ништо изграден потоа може да се земе, освен еднаш, и парчиња користат да се направи со други предмети. Играчките беа првично дизајнирана во 1940-тите години во Европа и имаат постигнато меѓународен жалба, со широко субкултура која поддржува Лего филмови, игри, видео игри, конкурси, и четири Лего тематски забавни паркови.



                                               

Filip II

Филип II, Makedonski (382 pne -. 336 pne.), Kralj Makedonije (vladao 359 pne -. 336 pne), je био otac Александра Velikog (Александар III Makedonski) i Филипа III Makedonskog.
Rođen je u Pelli 382. p.n.e. Јас био је najmlađi грев kralja Amintasa III Makedonskog i kraljice Euridike. У mladosti (око 368 pne -.. 365 pne) Филип је био у talac Tebi, vodećem постепено Grčke U да vrijeme. За vrijeme svog zatočeništva у Tebi je primio vojno i diplomatsko znanje od Epaminodasa i био uključen у pederastijski odnos са Pelopidasom te živio са Pammenesom.
364. p.n.e. se u Makedoniju vratio. Smrt starije голема заграда, kraljeva Александра II Makedonskog i Perdiccasa III Makedonskog, mu je da omogućila preuzme prijestolje 359. возраст p.n.e. iako je samo da originalno trebao bude регент svog bratića Amythasa IV, Sina Prediccasa III.
Poslije dolaska na prijestolje, sproveo je korjenite vojne reforme. Po uzoru na Grke stvorio je tešku pješadiju, nepoznatu u Makedoniji не tada. Pored teške, formirao je i srednju pješadiju Која је zbog veće pokretljivosti dejstvovala između pješadije i konjice i obezbjeđivala neprekidnost borbenog poretka. Reorganizovao je i od nje konjicu stvorio прачка vojske ravnopravan pješadiji. Том novom profesionalnom vojskom Филип II је počeo osvajačke pohode. У bici вебсајт Heroneje 338. p.n.e. pobijedio je snage тебе јас Atene јас време obezbijedio prevlast у Grčkoj. Као vrhovni komandant македонске i gčke vojske počeo je 337. p.n.e. стаорец protiv Persije i uputio 10000 ljudi preko Helesponta (Dardaneli) у Aziju da tamo stvore osnovicu za operacije, Али prije nego ја Вашата Ваше je i сам krenuo и glavninom snaga, убиен je u Egi (Едеса) 336. p.n.e. od strane svog ljubavnika Pausaniasa и kojim je imao homoseksualni odnos. Pohod protiv Persije izveo je 334. p.n.e. njegov грев Александар III Makedonski.